SOCIAL MEDIA

maanantai 29. joulukuuta 2014

Pakkasterveiset kameran takaa

Rapsakat terveiset pakkasen keskeltä! Lämpömittari näyttää -21,3 astetta ja pihalla on viime päivinä ollut aivan mielettömän kaunista. Aurinko on paistanut niin kirkkaalta taivaalta kuin pilvienkin lomasta saaden lumen kimmeltämään ja hymyn yhden jos toisenkin huulille.



Joulun pyhät menivät mukavasti ja lauantaina huristeltiin takaisin Joensuuhun. Siskoni poikaystävänsä kanssa tuli meille kylään samalla kyydillä, joten vietimmekin hauskat pari päivää shoppaillen, syöden, pelaillen, syöden vähän lisää, saunoen ja höpötellen. Ainiin, ja syötiin myös! ;)



Oman lisänsä viikonloppuun toi juuri tämä ihanan pirteä pakkanen, jonka vuoksi lähdinkin sunnuntaiaamuna koekaniinina ulos testaamaan, pystyykö siellä ylipäätään tällaiset etelän ihmiset liikkumaan! Kameran nappasin mukaan, sillä aurinko oli juuri nousemassa ja maisemat olivat niin nättejä, että en edes huomannut viileää keliä tallettaessani auringonsäteitä muistikortille.

Joululahjaksi sain uuden objektiivin, EFS 55-250mm, joka on ollut kyllä aivan loistava lahja! Olen jo yli vuoden haaveillut objektiivista, jolla saisi hyviä maisemakuvia ja nyt se on minun :) Viime päivät olenkin pyörinyt kamera kädesä, jotta saisin tuntumaa, mihin kaikkeen putki oikeastaan pystyykään, tällä hetkellä näyttää, että vaikka mihin!


Kun olimme aikamme hikoilleet olohuoneessa neljät housut ja kolme paitaa päällekkäin miettien, miten kukaan voisi liikkua näissä tamineissa, saati mennä sovituskoppiin, päätimme lähteä keskustaan autolla. Toppahousut vain autoon mukaan, jos pakkanen pääsisi yllättämään, mutta lopulta kaikki meni mukavasti, eikä pitkiä matkoja tarvinnut kävellä kylmässä.


Lomaa olisi jäljellä vielä reilu viikko, jonka toivon viettäväni pitkälti postien parissa. Olin jo lievästi kauhuissani pakkasten saapuessa, sillä olin mennyt lupaamaan, että menisin jakamaan jalkaisin parin tunnin postilenkin perjantaina. Pihalle pitäisi pukea älyttömästi päälle, jos pakkasta olisi yli parikymmentä astetta ja toisaalta rappukäytävissä on järkyttävän kuuma pakkasvarustuksella.. Onneksi kuitenkin näyttää, että kelit lauhtuvat perjantaiksi :)



Mitä tykkäätte uudella objektiivilla otetuista kuvista? Niitä siunaantuikin postaukseen melkoisen monta, mutta toisaalta joskus kuvia on niin niukasti, että välillä on kiva lisätä vastapainoksi vähän useampikin ruutu :)


22 kommenttia :

  1. vau, tosi ihana lahja tuo objektiivi, ja ihania kuvia oot sillä saanut! :) nyt on varmasti intoa lähteä upeita maisemia kuvaamaan :) ja hyrrrr täälläkin on kivat pakkaset, melkein -30 astetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) On kyllä todellakin intoa, haluaisin vain olla ulkona ja kuvailla, mutta nenä kyllä jäätyy näillä pakkasilla siinä hommassa :D Luinkin just jostain, että Kuhmossa oli mitattu yli -30 astetta!

      Poista
  2. Hei vautsi mitä kuvia! Uus objektiivi tekee kyllä ihmeitä, mäkin sain joululahjaksi uuden objektiivin ja tuntuu, että kuvien laatu parani kertaheitolla. :-)

    http://alisajosefiina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, se on kyllä todella hyödyllinen lahja, en vaihtaisi pois :)

      Poista
  3. Vitsit, kuinka hienoja kuvia! =) Talviset maisemat on kyllä aina niin kauniita. Itsekin sain tuon samaisen objektiivin pari vuotta sitten joululahjaksi ja vieläkin ahkerasti käytössä. Se on niin monikäyttönen, kun kaukanakin olevista kohteista saa ihania kuvia!

    mmakingitupp.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hyvä kuulla, että siitä on ollut pitkään iloa, ihan varmasti on minullekin :) Ja juuri se on ihanaa, että kaukana olevat kohteet saa tallennettua kortille myös, koska liian monta hyvää maisemaa on jäänyt ikuistamatta siitä sysytä, ettei zoomi riitä!

      Poista
  4. Upeita kuvia! Objektiivi vaikuttaa siis hyvältä :)

    http://diamondsandpearlsbyjulia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Mäkin sain uuden objektiivin lahjaksi, tosin kylläkin 35mm :D Ihana talvimaisema!

    VastaaPoista
  6. pakkasella saa kyllä tosi kauniita kuvia, tykkään!♥

    VastaaPoista
  7. oi miten nättejä kuvia, ihana talven tunnelma:-) tykkään paljon muutenkin blogistas!

    http://o-something.blogspot.fi

    VastaaPoista
  8. Upeat kuvat...💝

    Sun blogis mun blogissa, käy kurkkaa! :) http://imagination-thechips.blogspot.fi/2014/12/linkkaa-blogisi-esittelypostaus-1.html?m=1

    VastaaPoista
  9. Upeita talvisia kuvia! Vaikka ite viihdynkin enempi kaupungissa, ni ei siel talvi oo yhtä nättiä ku mitä se lapsuudenkodissa maalla :)

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Nämäkin kuvat ovat kaupungista, mutta maalla on kyllä vielä niin erilaista kuvailla! :)

      Poista
  10. Tosi tunnelmallisia ja laadukkaita kuvia!

    VastaaPoista
  11. Aivan upeita kuvia! :-)

    fashion-teaparty.blogspot.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)