SOCIAL MEDIA

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Mekkorakkautta

Aurinkoiset terveiset ruudun tältä puolelta! :) 
Luvassa olisi tyylistäni hieman poiketen kuvapainotteinen postaus, sillä pääsiäisen aikaan tuli räpsittyä yksi jos toinenkin kuva! Tosin, kaikkia en ole tunkemassa tähän postaukseen, joten joitakin jää vielä myöhemmille kerroille.


Pääsiäistä oltiin viettämässä vanhempieni ja siskoni luona Ylöjärvellä, ja samalla juhlittiin isäni 50-vuotisjuhlia. Torstaina startattiin matkaan muutaman muunkin autoilijan kanssa, nimittäin kilometrin mittaiset jonot odottivat iltapäivällä Etelä- ja Keski-Suomen teillä ja mikäs onkaan sen mukavampaa kuin katsella törttöileviä autoilijoita, joiden autokoulusta taitaa olla kulunut tovi.. Ehdottaisin kertausharjoituksia niihinkin!


Isin synttäreitä juhlittiin lauantaina mukavalla porukalla, syötiin mahat täyteen kakkuja, keksejä ja muita herkkuja. Tuolloin vielä vannoin, että en taatusti syö herkkuja lähiviikkoina, mutta kuinkas kävikään: maanantaina juhlistettiin poikaystäväni vanhenemista ja täytyihän sitä nyt kakku leipoa, kun vieraitakin kutsuttiin :D


Juhla-asuksi valitsin ihanaisen siskoni tekemän turkoosin mekon :) Ihanaa vihdoinkin päästä käyttämään sitä, koska tykkään siitä todella paljon! Rusettia tosin en onnistu omin päin tekemään, mutta onneksi oli siskon auttavat kädet lähellä.


Sunnuntaina lähdettiin tosiaan ajelemaan taas kohti Joensuuta ja huolimatta siitä, että olimme kuuden ja seitsemän välillä kotona, halusin välttämättä sisustaa meidän parvekkeen, koska saimme vanhemmiltani senkit, jotka sopivat ihan äärettömän hyvin meidän parvekkeelle! Sisustamisen lisäksi kakkujen leivonta ja siivous oli vielä sunnuntain puolella suoritettava, joten illalla kyllä väsytti, ei epäilystäkään!



Loppuun vielä pääsiäisen tunnelmakuvat! :)

Mitä tykkäätte mekosta? :)

-Emma-
tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pinkkiä, pinkkiä ja strasseja!

Heippa :)

Nyt olisi luvassa viime aikaisten ostosten esittelyä sekä kuulumisten päivittelyä :) Aloitan siitä, että tänään loppui melkein kaikki koulu tältä vuodelta! Enää muutamia hassuja tunteja toukokuussa, mutta muuten olen jo kesälomailemassa. Nimenomaan kesälomailemassa, koska töitä kesäksi ei ole vieläkään ilmaantunut, mutta en jaksa murehtia; ainakin voin opiskella kesällä ja näin helpottaa ensi vuoden kurssien määrää :)

Postilla tosiaan on vielä parisen viikkoa töitä ja siellä olin tänäänkin lajittelemassa posteja. Hämmästyttävin asia, minkä olen postilla huomannut (sen lisäksi, että moni ei todellakaan tiedä, mihin kulmaan postimerkki kiinnitetään, että Priority-tarra ei korvaa postimerkkiä ja että osoite olisi hyvä kirjoittaa kirjeen etu- eikä takapuolelle) on, että ihmiset lähettävät valtavasti pääsiäiskortteja! En itse muista juuri koskaan lähettäneeni kortteja, mutta kyllähän nyt kun on tipuja, pupuja ja muita söpöjä pääsiäisjuttuja katsellut, alkoi tehdä mieli väkertää niitä itsekin!

 Vero Moda, 26.95€

Pinkki-ihanuus löytyi Vero Modasta muutama viikonloppu sitten, kun olin siskoni ja ystäväni kanssa shoppailemassa. Hinta kirpaisi kyllä, sillä yleensä en noin pienestä kankaan kappaleesta maksa lähes kolmeakymmentä euroa, mutta se oli vain niin ihana ja keksin jo heti, missä voin sitä käyttää :) Pakkohan se silloin oli ostaa!


Paita on ihanan kevyttä materiaalia ja varmasti mukava myös kesällä. Tosin, en tiedä paljonko haluan käyttää paitaa kesällä, sillä pesulapussa lukee "käsinpestävä" ja kauhulla vain mietin, miten ryppyinen paita tulisi käsinpesun jälkeen olemaan..


Kauluksen strassit saattavat myös irrota pesukoneessa, vaikka olisivat pesupussissa, joten käsinpesu lienee ainoa vaihtoehto. Taidan vain olla sotkematta paitaa ja tuulettaa sitä aina käytön jälkeen.. :D

 H&M 9,95€

Vaaleanpunainen melko tavallinen T-paita tarttui mukaan H&M:stä, josta en yleensä osta mitään vaatteita. Olen harmikseni huomannut, että vaatteet hajoavat todella nopeasti, enkä siksi halua rahojani niihin laittaa. Nyt kuitenkin hinta oli niin alhainen, että myönnyin ostamaan paidan liikkeen nimestä huolimatta.


Hieman erityisemmän paidasta tekee sen ylälaidassa oleva pitsikuvio :) Paita on ollut jo muutaman kerran käytössä yhdistettynä mustaan boleroon, mutta muuten se vielä odottelee kaapissa lämpimämpiä kelejä itsenäiseen käyttöön :)

Kävimme myös poikaystäväni kanssa Ikeassa ja Matkuksessa viime viikonloppuna, mutta valitettavasti ostoksista ei ole vielä kuvia. Ehkäpä saan ne pian siirrettyä koneelle ja pääsen esittelemään vielä muutaman löydön lisää!

Mitä tykkäätte löydöistä?

-Emma-
maanantai 14. huhtikuuta 2014

DIY - Farkkuliivi

Moikka!

Vihdosta viimein löysin aikaa esitelläkseni teille farkkutakin tuunauksen farkkuliiviksi :) Idean sain siskoltani, joka noin vuosi sitten keksi hankkia kirpparilta lasten farkkutakin ja leikata siitä hihat pois, jolloin syntyi juuri sopivan kokoinen liivi hänelle.


Joensuun Valintakirppikseltä bongasin lasten hyväkuntoisen farkkutakin kokoa 126cm. Hankalahan kirppiksellä oli arvioida, tuleeko se myöhemmin mahtumaan päälle, mutta koska siskoni osti vuosi sitten kokoa 116cm olevan takin ja onnistuin mahtumaan siihenkin, päätin kokeilla 126 senttistä takkia.


Leikkasin hihat aivan olkasauman vierestä, koska tiesin, että sen sauman pitäisi ainakin kestää. Näin ollen ei tarvittu neulaa ja lankaa, saati ompelukonetta kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi!


Pesukoneessa käyttämisen jälkeen olkasaumojen vierestä alkoi irrota muutamia hapsulankoja, mutta ainakaan toistaiseksi en ole leikannut niitä pois, sillä liivissä on kulutuksia ja hapsumaisia kohtia muutenkin, joten olkapäät eivät tee poikkeusta. Ehkäpä myöhemmin leikkaan ne pois, jos siltä tuntuu.


Tässä näkyy vielä muun muassa taskussa oleva kulutus :)

Itse tykkään liivistä todella paljon ja olen ylpeä, että säästin monta kymmentä euroa, koska farkkuliivit tuppaavat maksamaan reilusti kolmestakympistä ylöspäin ja tämä löytyi ainoastaan kolmella eurolla!

Mitäs te tykkäätte? :)

-Emma-
perjantai 4. huhtikuuta 2014

Viikonloppu alkaa, vapaus koittaa

Moikka! :)

Tänään on ollut melko touhukas päivä, vaikka päivän piti alkuperäisen suunnitelman mukaan koostua kampaajalla käynnistä, tenttiin lukemisesta ja työpäivästä. Lopulta tenttiin lukeminen unohtui ainakin kokonaan :D Aamulla pääsin nauttimaan kampaamon tuolilla istumisesta, kun kaverini leikkasi hiukseni taas kivan näköisiksi :) Täytyy sanoa, että kävi todella hyvä tuuri, että ensiyrittämällä löytyi Joensuusta kampaaja, joka osaa tehdä sellaista jälkeä, kun olen toivonut, eikä tiedossa ole sellaisia katastrofeja kuin kesällä käydessäni uudella kampaajalla :D


Tenttiin lukemisen sijasta kulutinkin päiväni siivoamiseen! Hirmuinen siivousinnostus iski ja laitoin lähes kaikki toppavaatteet jo säilöön komeroon ja järjestelin muutenkin kaapit uuteen uskoon. Toivottavasti sieltä vielä löytyy jotakin.. :D Se on tosi kiva tunne, mikä tulee suuren siivouksen jälkeen, kun tuntuu, että vihdoin kaikki on niille kuuluvilla paikoilla :)

Ensi viikonloppuna ollaan menossa poikaystäväni kanssa Kuopioon ja totta kai täytyy päästä myös käymään Ikeassa! Olen suunnitellut parvekkeelle kivaa sisustusta, koska tällä hetkellä se muistuttaa ikävästi varastoa, johon on laitettu kaikki tavarat, joille ei ole löytynyt järkevää säilytyspaikkaa :/ Eihän se talvella ole haitannut, mutta kesällä olisi kiva, että kehtaisi jonkun päästää sinne nauttimaan ulkoilmastakin :D Parvekkeen sisustamisesta on tulossa sitten myöhemmin ennen-jälkeen -postausta :)


Paita / Gina Tricot
Housut / BikBok
Kengät / Sokos
Takki / Siskolta saatu

Asukuvat ovat muutaman viikon takaa, kun oli aivan pakko päästä ulos kuvailemaan, sillä aurinko alkoi ensimmäisiä kertoja pilkahdella oikein kunnolla! Kiva välillä saada sellaisiakin asukuvia, jotka eivät ole sisällä otettuja tai sitten kotopuolessa saman betoniseinän edessä :D Vaikkei maisemat ole vielä kovin värikkäitä, ainakin ruskeat sävyt sointuvat asuuni!


Töissä oli hirmuinen härdellipäivä, kun neljän ihmisen töitä oli tekemässä pääasiassa vain kaksi tekijää ja minullakin käsi oli vielä toinen käsi paketissa! Tänään muuten sain tiedon, ettei sormi olekaan murtunut, mutta lastoitus pitää siinä vielä pitää jonkin aikaa. Mutta tosiaan takaisin työpäivään; työtä riitti kyllä ihan joka sekunnille ja työpäivän jälkeen olikin ihana suunnata työkaverini kanssa mutustamaan Heseen hampurilaista :D Ihanan rentouttava lopetus todella kiireiselle päivälle ja oikeastaan koko työ- ja kouluviikolle!

On todella hieno huomata, miten töidenkin kautta saa ihan oikeita ystäviä :) Aiemmin olen ollut töissä lähinnä paikoissa, joissa kaikki muut ovat olleet "aikuisia" eli huomattavasti minua vanhempia tai sitten olen tuntenut työkaverit jo etukäteen. Viime kesänä työpaikallani oli saman ikäisiä naisenalkuja kanssani ja nyt Postilla ollessani olen saanut kyllä hyvän ystävän ja monta kaveria! :)

Nyt kuitenkin suuntaan illanviettoon murun kanssa ja valmistaudun huomiseen toimittajakeikkaan, niin kivaa!! :)

-Emma-
keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Et voi pilata mun fiilistä millään, mul on kaikki hyvin tänään

Moikka! :)

Tänään onkin pitkästä aikaa vapaapäivä, ei koulua, ei töitä! Kuitenkin iltapäivällä ajattelin mennä hygieniapassinkurssin luennolle, koska vihdosta viimein löysin keinon suorittaa kyseisen passin täällä Joensuussa! Tuntuu, että kaikkialla muualla on mahdollista suorittaa hyvinkin tiheällä aikavälillä hygieniapassia, mutta Joensuu on selkeästi jokin poikkeus :D Harmillista vain, kaikkiin työhakemuksiin olen jo kerinnyt kirjoittaa, etten omista sitä..

Bloggailussa on taas ollut pitkä tauko, kun koulu ja työt on vieneet kaiken ajan. Nyt alkaa kuitenkin olla koulu ihan loppusuoralla ja kesän suunnitelmat on aika auki. Töitä en ole onnistunut saamaan (toki, vielähän voi tapahtua ihme :D) ja mietinnässä onkin, pitäisikö suorittaa sitten kesäopintoja, että saisi edes tuet kesäavustukseksi. Ja mitäpä muuta sitä sitten kesällä päivät tekee, kun muut on töissä ja itse nököttää kotona? Tietenkin auringonpaiste houkuttelee rannalle, lenkille, kaupunkikierrokselle ja ties minne :D

Housut / Nelly
Paita / Vero Moda
Farkkuliivi / kirppis
Tässä vähän päivän asua, jonka päälle saaminen meinasi viedä mielettömän kauan aikaa, koska en jaksanut nousta lämpimän peiton alta vaatekomeroon :D Lisäksi olin aamulla niin kiukkunen, että ajattelin vaan nukkua. Maanantaina meillä oli koulussa liikunnan harkka ja onnistuin sielä pallopelejä harjoitellessani ottamaan lentopallon kiinni siten, että pikkurillini taittui oikein kunnolla. Siitä lähtien sormi onkin saanut kylmähoitoa ja ollut tiukasti sideharson sisällä.

Eilen soitin YTHS:lle ja kerroin, mitä oli käynyt, mutta sieltä vain sanottiin, että "seuraile tilannetta, syö särkylääkettä ja mene koulun piikkiin yksityiselle, jos menee huonommaks". Soitin sitten tänään, että voisiko joku katsoa sormeani, kun jos siinä onkin jonkinlainen murtuma, en halua, että se alkaa luutumaan väärin. Tämän seurauksena käskettiin soittaa työterveyshuoltoon, eikä virkailija uskonut, vaikka sanoin, että ei siinä ole mitään järkeä, kun ei sormi siellä mennyt. Soitin sitten kuitenkin töihin ja tiedustelin asiaa ja siellä oltiin samaa mieltä mun kanssa. Taas soitto YTHS:lle ja sieltä todettiin, että tule huomenna varaamaan päivystysaika, sitä kun ei mitenkään voinut saada tänään, koska "sittenhän ei olisi huomenna enää mitään aikoja". Mistä oikein maksan YTHS:lle?


Kuitenkaan tarkoitus ei ole valittaa, koska tänään pitäisi muistaa nauttia siitä vapaapäivästä! :D Sen kunniaksi kävinkin BikBokissa, jossa viime lauantaina sovitin mustia farkkuja, koska edelliseni alkavat näyttää lähinnä harmailta. Tarjolla oli kuitenkin koot M ja XS, joista XS oli aivan liian pieni ja M oli hiukan reilu. Tänään myymälään oli kuitenkin tullut myös S-kokoa ja sehän oli vallan passeli :) Kyseessä on BikBokin Linda-farkut, joita on verrattu Dr.Denimeihin. Olen nyt kuullut, että Dr.Denimien koostumusta on muutettu (ja kävin itsekin testaamassa asian) kestävämmäksi ja samalla paljon kankeammaksi, jonka seurauksena ne eivät enää ole kovin mukavat jalassa ja siksi toisekseen näin lyhyellä ihmisellä puntit jäävät miljoonalle mykkyrälle :D 


Tällaiset ihan perusmustat, joskin Dr.Denimeihin erona on, että kangas on erilaista. Pelkäsin aluksi sen olevan juuri sellaista, mihin tarttuu joka ikinen pölyhiukkanen, mutta näköjään ne lähtevät ihan yhtä helposti pois kuin tulevatkin :) Ja hintaa oli näillä vain 19,95 euroa, joten ei paha! :)

Onko teillä kokemuksia vielä näistä Linda-farkuista tai onko suositella joitain muita hyviä merkkejä ja malleja? :)

Nyt täytyy kuitenkin alkaa syödä välipalaa ja valmistautua sinne hygieniapassikurssille :) Palailen taas pian uuden postauksen merkeissä :)

- Emma-