SOCIAL MEDIA

lauantai 29. marraskuuta 2014

Christmas is all around


Jouluisia terveisiä lukijani! Tänään vuorossa ovat tämän vuoden ensimmäiset pikkujoulut ja olen jo aivan intona :) Joululaulut soi Spotifystä ja juuri kannettiin kolme kassillista pikkujouluherkkuja kaupasta; juustoja, suolakeksejä, patonkia ja kotona odottivat jo piparit ja glögi.

Eilen suoritettiin myös joulusiivous (hyvissä ajoin), koska halusin niin kovasti saada kyntteliköt ikkunoille ja tonttuja istumaan hyllyjen kulmille, eikä sitä tietenkään voinut ennen siivousta tehdä! Nyt meillä on ihanan jouluista ja tunnelmallista <3


Housut / BikBok, 
Paita / MyDoris, 
Pitkä bolero / Madonna, 
Huivi / Elliltä, 
Kengät / Inspire, 
Vyö / Bikbok

Pitkästä aikaa sain blogin puolellekin asukuvia, sillä ulkona kärsi jopa seistä jonkin aikaa, kun pakkasta ei ollut roimasti! Kuvausympäristö tosin on lähes yhtä kaunis kuin kesälläkin, piha ei ole juurikaan edistynyt ja näyttää melko sotkuiselta..

Viikko on mennyt ihan hujauksessa ja eilen pääsin rentoutumaan ystävien kanssa rankan viikon päätteeksi. Päivällä kävin Jennin luona glögillä ja höpisemässä hänen uudessa kodissaan, jossa en ollut ehtinyt käydä, vaikka hänen muutostaan on jo lähes neljä kuukautta.. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! Illalla ystäväni Veera tuli poikaystävänsä kanssa kyläilemään ja ilta vierähtikin ihan huomaamatta Monopolia pelaillen ja jutustellen. En kyllä muista, milloin olisin suuremmalla porukalla pelaillut Monopolia ja peli saikin ihan uuden ulottuvuuden, kun pelaajia oli monta, todella hyvää ajanvietettä! :)


Ilouutisia riitti perjantaille muitakin; pääsin piinaavan kasvatuksen ja koulutuksen filosofis-historiallinen perusta -tentin läpi ja vieläpä kelpo arvosanalla! Enää täytyisi kolmeen tenttiin päntätä ja kouluvuosi alkaisi olla pulkassa, ehkä sitä motivaatiota vielä löytyy! :)

Maanantaina onkin jo joulukuu, ja tänä vuonna olen päättänyt tehdä joulukalenterin blogiin! Aivan uutta minulle, joten uskon kalenterista tulevan hyvinkin minun näköinen, mutta toivottavasti teitä lukijoita kiinnostava ja inspiroiva :) Luvassa ainakin joulufiilistelyä, vinkkejä ja diy-projekteja.


Onko teillä suunnitteilla joulukalentereita blogiin? Joko joulufiilis on vallannut teidät ja kotinne? :)


maanantai 24. marraskuuta 2014

Raikas juustoinen nakkikastike ja Geisha-banaani -kuivakakku, olkaa hyvät!

Nälkä kurnii ja tuntuu, että on kyllästynyt niihin ainaisiin samoihin arkiruokiin. Uutta ei halua lyhyessä ajassa lähteä koittamaan, jollei tuloksesta ole laatutakuuta tai tuloksena on hermoromahdus ja kurniva nälkä. Tuttu tunne?

Mainosten ystävänä selasin K-Marketin liparetta kesällä, ja katselin etusivulla olevaa herkullisen näköistä nakkikastiketta vihanneksineen spagetin päällä. Ja kerrankin mainoksesta oli iloa, sillä eksyin K-Marketin sivuille ja löysin sieltä ohjeen tähän värikkääseen nakkikastikkeeseen, jonka ohjeen olen aikeissa jakaa teidänkin kanssa hieman omaan makuun muutettuna. Lisäksi Geisha-banaani -kuivakakun ohjetta on kyselty, joten sekin olisi tulossa jälkiruuaksi postauksen loppuun :)

Raikas nakkikastike


Tarvitset 4-5 henkilölle:

1 paketti Kivikylän kuorellisia nakkeja
1 paprika
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja 
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl vettä
200g Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli -sulatejuustoa
300g tummaa makaronia tai spagettia


Valmistus:

1. Paloittele nakit ja ruskista ne öljyssä paistokasarissa tai korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää paprikat ja kuullota ne.

2. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää mukaan maito ja vesi samalla koko ajan sekoittaen.

3. Siivuta Koskenlaskijaa pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kastikkeen sekaan. Sekoita tasaiseksi.

4. Lisää lopuksi tomaatit ja anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Tarjoile spagetin kera!


Geisha-banaani -kuivakakku


Tarvitset:

200g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
3 kananmunaa
4,5 dl venhäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
100g Geisha-suklaata
2 pientä banaania


Valmistus:

1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää niitä vuorotellen kermaviilin kanssa voi-sokeri-kananmuna -massaan.

3. Lisää lopuksi paloiteltu Geisha-suklaa ja survotut banaanit.

4. Paista uunin alimmalla tasolla 175°C noin tunti.

5. Kumoa kakku tarjoiluastialle lähes heti, kun se tulee uunista.


Tällaisiin herkkuihin olisi nyt ohjetta, joten eikun kokeilemaan! :) Yritin pohtia, voisiko nakkikastikkeen toteuttaa kasvisversiona, mutta koska en ole kasvissyönnin asiantuntija, en osaa sanoa aiheeseen mitään. Mikäli kuitenkin joku asiasta enemmän tietävä keksii ratkaisun, niin jaa ihmeessä vinkkisi :)


perjantai 21. marraskuuta 2014

Viikon kohokohdat

Tuntuu, että kohta pää kyllä poksahtaa! Ihanan vapaapäiväni olen viettänyt lukien tenttiin ja tehden suomen kielen tehtäväpakettia, ja pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä, että enää ei jaksa ajatella mitään. Pahinta on, että tenttiin luettava materiaali käsittelee kasvatuksen ja koulutuksen filosofis-historiallista perustaa, joka on juuri niin tylsää kuin nimestä voi päätellä.. Ja tehtäväpaketissakin jäljellä on enää tylsimmät tehtävät, joihin joutuu pahimmillaan lukemaan kolmisenkymmentä sivua ties mitä tutkimuksia ennen kuin pystyy vastaamaan kysymyksiin.


Olen kuitenkin tehokkaasti onnistunut keksimään itselleni tällä viikolla muuta tekemistä kuin puuduttavat koulutehtävät, joten koko viikko ei ole ollut yhtä muistiinpanojen tuijottamista!


Maanantaiaamuna heräsin siihen, että puhelimeni rämisi lattiaa vasten. Nousin katsomaan, kuka soittaa puoli seitsemälta aamulla ja aikasin siristeltyäni huomasin soittajan olevankin esimieheni Postilta. Vastasin ihan unenpöpperössä puhelimeen ja lupauduin menemään iltapäiväksi töihin ja samoin keskiviikoksi. Ei siinä sitten enää väsyttänyt, kun riemu töihin pääsemisestä valtasi mielen, viimeisestä työpäivästä on kulunut kuitenkin jo yli kuukausi!

Postilla kohtasinkin pienoisen järkytyksen, sillä postit oli pakattu kärrien sijaan autolaatikoihin ja päädyin ajamaan aiemmin niin helposti liikuttavan reittini jättimäisellä Transportterilla! Alkujärkytyksestä selvittyäni muistelin, että olenhan minä isinkin pakettiautolla ajanut, että kyllä tästä selvitään. Ja hyvin selvisinkin, sillä vasta kotiin lähtiessäni oivalsin ajaneeni ensinnäkin autoa ojan puolelta, joka oli tuntunut ihan luontevalta; miut on selkeästi luotu postin hommiin ;) 

Keskiviikkona sain myös lisää ilouutisia, sillä joulukuu täyttyy kohdallani joulukorttien selvittelystä! Nyt ei siis ainakaan kuukauteen tarvitse kirjoitella uusia työhakemuksia töiden toivossa.


Torstaina pääsin viimein kahvittelemaan ihanan Jennin kanssa Houkutukseen. Mikäli asustelette Joensuussa tai Kuopiossa, suosittelen kyllä kyseistä kahvilaa lämmöllä; aivan mielettömän paljon suolaisia ja makeita herkkuja, salaatteja, pirteilöitä, kahveja.. ihana paikka! Toisinaan tuntuu, että ei ole nähnyt ystävää pitkään aikaan, vaikka hänet näkisi koulussa monta kertaa viikossa, koska kaikkia kuulumisia ei ehdi millään vaihtaa taukojen aikana, joten välillä on mukava istahtaa alas ilman kiirettä :)


Loppuillaksi aion käpertyä sohvalle kynttilän valoon katselemaan jotain hyvää elokuvaa tai Serranon perhettä ja nauttimaan kiireettömästä illasta :)

Miten teidän viikkonne on sujunut? :)

P.S. Ohjetta viime viikonloppuna valmistamaani Geisha-banaani -kuivakakkuun on kyselty, joten laitan teille tulemaan ihanan värikkään nakkikastikkeen ohjeen sekä tämän Geisha-banaani -kakun ohjeen viikonlopun aikana niin pääsette herkuttelemaan :)


keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Joulun parhaat lahjat

Joululaulut raikaa kauppakeskuksien kaiuttimista, kimmeltäviä koristeita roikkuu katosta ja ihmiset pyörittelevät käsissään erilaisia lahjaideoita. Ihanaa! Joululahjojen osto on yhtä aikaa maailman parasta ja pahinta tekemistä!

Kun haluaa löytää tietylle ihmiselle juuri sen oikean lahjan, voi joutua selaamaan monen monta katalogia, kiertämään kymmeniä kauppoja ja klikkaamaan lukemattomia nettisivuja. Pahinta on, jos kohde ei toivo mitään ja tuntuu, että kaikki hyvät ideat on käytetty jo aiempina vuosina. Hyvänä esimerkkinä itselleni tästä ovat miehet ihmiset, jotka on tuntenut jo pidemmän aikaa ja joille on aina ollut suhteellisen hankala keksiä lahjoja.


Haluan kuitenkin antaa lahjoja tärkeille ihmisille ja näin muistuttaa heitä, että heillä on paikka sydämessäni. Tietenkään lahjat eivät ole mikään pääasia joulussa, mutta useassa perheessä ne ovat osa jouluperinnettä. Yhdessä olo on itselleni ainakin tärkeintä, mutta lahjojen avulla välittyvät ilon ja riemun tunteet ovat palkitsevia :)

Uskon, että monella on sama ongelma, ja päätinkin esitellä teille joitain lahjaideoita, joihin olen itse törmännyt aiempina juhlapäivinä.

Lapaset ja villasukat
Itse tehty lahja lämmittää mieltä valtavasti ja lisäksi siitä voi tehdä juuri saajalle mieleisen. Neulominen ja virkkaaminen on tänä päivänä suosiossa nuortenkin keskuudessa, joten jos mummo on aina neulonut sinulle sukat, mikset ilahduttaisi häntä neulomalla hänelle piristävät tillukkaat :)


Taulut, valokuvat ja valokuvista teetetyt tuotteet
Ihania muistoja kuluneelta vuodelta -tai miksei vaikka lapsuudestakin- voi ikuistaa helposti esimerkiksi canvas-tauluiksi, valokuva-albumeiksi tai vaikkapa kännykän kuoriksi! Ifolorilla on ainakin valtavat valikoimat tuotteita, joita voi tilata omilla kuvilla. Lisäksi bongasin netistä Smartphoto-sivuston, josta pystyy tilaamaan esimerkiksi seinäkellon omalla kuvalla ja täytyy sanoa, että harkinnassa on kyllä tilata tällainen lahjaksi tärkeälle ihmiselle :)

Valokuvia voi ikuistaa myös muuten kuin kehystämällä tai teettämällä suuria tauluja. Siskoni antoi isänpäivälahjaksi isällemme ihanan puisen, paksuhkon taulun, jonka sisään pystyi ripustamaan kuvia "pyykkinarulle". Räpsin hauskoja kuvia siskostani ja isästäni, mitkä siskoni sitten tulosti ja sommitteli tauluksi. Isi tykkäsi paljon ja uskon, että tällainen lahja voisi olla mieluinen myös esimerkiksi hyvälle ystävälle! Kyseisen taulun kuviin haluttiin hieman "valokuvauskoppimaisuutta", joten taulussa voisi hyvin käyttää myös kuvia, jotka on otettu sellaisessa "kuvauskopissa" aikanaan!


Astioita, lakanoita, pyyhkeitä..
Opiskeleeko sisaruksesi tai ystäväsi? Ihan varmasti hän osaisi arvostaa käytännöllistä lahjaa, jota käyttäessään muistaa aina lahjan antajan. Tällainen käytännöllinen lahja sopii kyllä hyvin myös vanhemmille tai isovanhemmillekin, koska käyttötavaralle on aina tarvetta!

Itse valmistin äidilleni nimipäivälahjaksi pannunalusen huovuttamalla palloja ja liittämällä ne langalla yhteen. Jollet ole käsityöihminen, kyseisiä pannunalusia voi ostaa myös käsityöliikkeistä, markkinoilta ja netistä. Lahjana omaperäinen ja taas saa tehdä ihan sen näköisen kuin haluaa. Lisäksi saaja varmasti ilahtuu nähdystä vaivasta!


Koriste-esineet, kynttilät
Itselläni tuntuu välillä pursuavan koriste-esineitä joka puolelta, joten kannattaakin miettiä, mahtaako sama tilanne olla lahjan saajallakin. Yhtään ulos laitettavaa "koristetta" minulla ei tosin ollut muuttaessani Joensuuhun, joten toivoinkin joululahjaksi jääkarhua, joka valaisisi pimeitä talvi-iltoja. Nykyisin karhu nököttääkin pöydällämme luoden tunnelmaa.

Kynttilöistä tykkää moni ja ne eivät ainakaan koskaan mene hukkaan! Syys- ja talvi-iltoina on ihana käpertyä viltin alle sohvalle (joka sekin on hyvä lahjaidea!) kynttilän valon loimutessa ympärillä. Lisäksi erilaisista kynttiläkipoista tulee kauniita paketteja, mutta kohtuus niissäkin; jos toisella on niitä kovin monta, voi iskeä ahdistus, miten kerkiää käyttämään kaikkia.


Vaatteet, tuoksut ja asusteet
Toisinaan on todella vaikea ostaa vaatteita tai hajusteita toiselle, koska ei voi olla varma, miellyttävätkö ne saajaansa saatika ovatko ne oikeaa kokoa. Yövaatteissa täydellinen istuvuus ei kuitenkaan ole tärkeää ja mikäli henkilön tuntee hyvin, osaa varmasti ostaa tuoksun, joka voisi miellyttää saajaansa. Ainakin oma siskoni vaikuttaa olevan tässä hyvä, nimittäin en ole vielä huonoja tuoksuja saanut!

Asusteet ovat ehkä hieman helpompia kuin vaatteet, sillä huiveja ja koruja on helppo yhdistellä niin moneen kokonaisuuteen. Pinnejä ja hiuspompuloita pitkätukkaiset tarvitsevat aina ja tuskin kukaan pistää pahakseen uusia korvakoruja tai säärystimiäkään :)


Pikkujuttuja lisäksi lahjoihin tai esimerkiksi lahjakoriin
Vartalovoiteet, suihkugeelit ja shampoot ovat hyviä ja käytännöllisiä lahjoja, ja niihinkin voi panostaa enemmän tai vähemmän; marketeista saa hyviä perustuotteita ja esimerkiksi The Body Shop haluaa tuotteistaan hieman enemmän rahaa.

Suklaa ei mene myöskään usealla ihmisellä hukkaan, joten sekin on hyvä lisä lahjaan! Suklaatakin myydään niin monessa muodossa levyistä konvehtirasioihin, että vain valinnanvaikeus on ongelmana.

Itse olen suunnitellut antavani mummulleni ainakin ristikkokirjan tänä vuonna, sillä hän tykkää suunnattomasti niiden ratkomisesta, joten mikä olisikaan parempaa kuin se, ettei ristikot lopu Iltalehdestä juuri silloin, kun niiden tekemisen on aloittanut.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, vinkkinäni on lahjakorit: glögiä, kahvia, teetä, suklaata, tonttuja, käsitöitä, saippuoita, pipareita, joulutorttuja (ja aina voi leipoa itse!), elokuva, CD-levy.. Koriin voi laittaa mitä vain ja asetella sen nätiksi, jolloin lahjasta tulee ihanan houkuttelevan näköinen! Sopii myös opiskelijabudjetille, sillä näyttävän kokonaisuuden saa aikaan ihan pienelläkin summalla.

Mikä on sinun vinkkisi tämän vuoden joululahjoihin? :)






sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Herkullinen Geisha-banaani -kuivakakku ja pari muuta

Viikonloppu on kulunut ihanan leppoisasti leipoen, ajellen, saunoen ja pikkuisen shoppaillenkin. Eilen lähdettiin käymään Prismassa asiakasomistajapäivillä ja ihmettelin, miten puoli kaupunkia oli tunkenut kauppaan yhtä aikaa vain sen vuoksi, että käyttötavarasta sai 15 prosentin alennuksen, mutta alkoipa kyseinen alennusprosentti ja muut tarjoushinnat houkutella minuakin! Lenkkarini ovat jo niin heikossa hapessa, että niillä en mielelläni talsi enää minnekään, ja kuin tilauskesta, löysin tarjoushintaiset ihanan pirteän väriset juoksukengät kaupan hyllyltä! Hinnallakaan ei oltu kenkiä pilattu, sillä 29,95 ei ole paha hinta kunnon kengistä :)


Loppupäivä vietettiinkin keittiössä leipoen! Ostin joskus innoissani tarjouksessa olevaa voita ja nyt tajusin katsoa parasta ennen -päiväyksiä; vanhaksihan nuo olivat viikon sisään menossa, joten eikun hyödyntämään! Päätin leipoa jouluksi Geisha-banaani -kuivakakun, joka on aivan mielettömän hyvää ja todella helppo valmistaakin.


Edellisenä iltana olimme jo väkästäneet joulupipareita, joita tosin täytyy tehdä vielä toinen jos kolmaskin satsi, sillä aika hyvin hävisivät herkut parempiin suihin illan mittaan.. :D 


Olen vähän laiska tekemään ruokaa silloin, kun tiedän, että kokkaamista on luvassa muutenkin, joten käytiin hakemassa pizzat sillä aikaa, kun pullataikina kohosi. Kiva pikkuinen yllätys odottikin palattuamme, sillä taikina oli paisunut aivan jättimäiseksi ja syömisen aikana se valui jo kiposta pöydälle! Nyt meillä on lähes 60 jättimäistä ja vähän pienempää pullaa pakastimessa odottamassa yllätysvieraita!



Mummun salaisella respetillä valmistettuja murokakkujakin siunaantui lähemmäs 60, joten ei tarvitse uhrata kyllä kekseihinkään rahaa lähiaikoina. Vaikka paistaminen alkoikin jo jossain vaiheessa tympiä, on ihana, kun kotona leijuu vieläkin kaikkien leivonnaisten tuoksu :)

Mikä näyttää teidän suosikiltanne? :)


perjantai 14. marraskuuta 2014

Oo siellä jossain mun, koska rakastan sinua



Kuullessani ensimmäisen kerran Elastisen version Oo siellä jossain mun -biisistä, ajattelin sovituksen nostavan monella tunteet pintaan. Kuuntelin Spotifyn Top-listaa pari päivää sitten ja tämä kyseinen kappale alkoi soida, jonka seurauksena kylmät väreet vain virtasivat pitkin kroppaa! Aivan mielettömän ihana ja tunteikas kappale, ja vaikkei sanoitus kaikilta osin sovikaan kohdalleni, moni lause tuo mieleen rakkaat ihmiset eri puolilla Suomea.

Tuntuu, että viimeisen kolmen vuoden aikana minulla on ollut aina ikävä jotakuta. Asuessani perheeni kanssa Ylöjärvellä, olin tottunut siihen, että kaikki sukulaiset ja ystävät asuivat lähellä ja heitä pystyi näkemään niin usein kuin vain halusi. Pääsin käymään mummulassa alta viidessä minuutissa eikä mummin luoksekaan tarvinnut huruuttaa kuin puolisen tuntia. Iltaisin sain istua perheeni kanssa sohvalla Salkkareita tuijotellen ja viettää aikaa heidän kanssaan.


Samaan aikaan, kun nautin siitä, että sain viettää aikaa perheen kanssa, ikävöin Mikkoa, joka oli 400 kilometrin päässä. Tietenkin tekstiviestit, puhelut, Facebook ja muut yhteydenpito välineet on jo 2010-luvulla keksitty, mutta on se silti erilaista, kun ei näe toista. Junan kyytiin hyppäsin joskus jopa siten, että ehdimme nähdä alle vuorokauden, mutta silti 12 tunnin matkustaminen junassa tuntui sen kaiken arvoiselta, ei epäilystäkään.

Kuitenkin lopulta muutin Joensuuhun ja nyt tilanne on toisin päin; saan elää arkeani Mikon kanssa ja nauttia hänen seurastaan, mutta perheeseeni ja muihin sukulaisiin pystyn pitämään yhetyttä ainoastaan puhelimen, netin ja kirjeiden avulla. Hankalinta on se, että olen todella tunteellinen ihminen ja läheinen rakkaitteni kanssa, joten haluaisin nähdä heitä kaikkia huomattavasti useammin. Matka ei enää tunnu pitkältä Ylöjärven ja Joensuun välillä, koska matkustamisen palkintona on aina rakkaiden ihmisten näkeminen, riippumatta siitä, kummassa päässä junasta hyppää pois. Silti, lähteminen on aina ihan yhtä rankkaa ja ripsiväriä ei kauheasti kannata ripsiin laittaa, kun on menossa asemalle.


Olen myös sosiaalinen ihminen, enkä välitä sen koommin yksin olemisesta. Inttiaikana kuitenkin vietin viikot ja toisinaan viikonloputkin itsekseni Joensuussa, sillä uudesta kaupungista en tuntenut lähes ketään. Täytyy sanoa, että olen istunut muutamanakin iltana sohvan käsinojalla ja miettinyt, että kaikki tärkeät ihmiset ovat sillä hetkellä aivan älyttömän kaukana ja että minulla on ihan mieletön ikävä heitä kaikkia. Toisinaan ei auttanut edes suklaa -lääkkeistä kaikkein parhain, ei jäätelö, komediat, ei mikään!

Yliopiston alettua tutustuin kuitenkin moniin uusiin ihmisiin ja töiden kautta sain myös lisää kavereita. Missään kohtaa ei siis ole kaduttanut, että olen muuttanut Joensuuhun, sillä olen päässyt opiskelemaan unelmieni alaa kauniiseen kaupunkiin, saanut töitä, uusia ystäviä, itsenäistynyt ja kasvanut ihmisenä hirmuisesti (mikäli siskoni lukee tätä, hän varmasti huomauttaa, että minusta on tullut tiukka-täti :D). Edelleen ystävät ympäri Suomea ovat minulle läheisiä ja monen kanssa olemme todenneet, että vaikkemme ehtisi soittelemaan edes joka kuukausi, pystymme aina jatkamaan siitä, mihin olemme viimeksi jääneet.


"Alusta asti me tiedettiin / mihin ruvettiin / sä ootat / mä ootan / niin me luvattiin",

 ja täytyy sanoa, että näkeminen ja yhdessä vietetty aika tuntuu aivan korvaamattomalta, kun sitä on odottanut päiviä, viikkoja -jopa kuukausia. 

"Ehtiään tehä se mitä yhes suunniteltiin / vaik siihen voi mennä vuosii / viel tsiigataan Turun linnas kun laivat lipuu ruotsiin"

Opiskeluaika on kuitenkin todella lyhyt elämän pitkässä juoksussa, ja sen jälkeen on vapaa muuttamaan ja asettumaan ihan minne vain. Ja huolimatta siitä, että asun esimerkiksi perheeni kanssa eri kaupungeissa, ei tarkoita, ettemmekö voisi viettää aikaa yhdessä. Eikä se poista sitä tosiasiaa, että rakastan heitä aivan älyttömästi ja toivon, että kilometrit vain häviäisivät Joensuun ja Ylöjärven välistä, jotta voisin olla kaikkien rakkaiden lähellä yhtä aikaa <3

Löytyykö kohtalotovereita? Millaisia kokemuksia teillä on ikävästä?


torstai 13. marraskuuta 2014

Uusi ulkoasu on vihdoin täällä!

Tuntien puurtamisen jälkeen uusi ulkoasu on vihdoin valmis! Olen jo kauan suunnitellut uutta ilmettä blogilleni ja nyt parin vapaapäivän aikana olen ehtinyt muokata blogista ainakin omaan silmääni kivemman näköisen :)


Suurin uudistus on blogin banneri, joka kuvaa blogiani paremmin; lifestyleä, valokuvausta, muotia ja kosmetiikkaa sekä ruokia ja haaveita. Bannerista tuli yhtä aikaa hillitty ja räväkkä. Osa kuvista on hyvin pirteitä ja osa rauhallisen sävyisiä, mutta juuri tällainen yhdistelmä on blogin kirjoittajakin; tilanteesta riippuen hyvin hillitty ja hallittu, mutta toisinaan räiskyvä ja pirteä tapaus!




Lisäsin uutena ideana blogiini välilehtiä, joiden kautta on helppo klikata itsensä seuraamaan blogiani esimerkiksi Blogilistalla. Samoin Instagram-tiedot löytyvät nyt selkeästi omalta sivultaan :) Ja yhteystieto-sivu ilmestyi myös oikeaan ylälaitaan, mikäli mieleen juolahtaa jotain kysyttävää!


Myöskin esittely, joka on hukkunut jo kymmenien ja taas kymmenien postausten joukkoon, on nyt omalla sivullaan nähtävillä. Ja vihdoinkin kuvat ovat suuria, blogin tekstikentän levyisiä. Tätä on pyydetty jo moneen otteeseen ja nyt toiveenne on toteutettu!

Mitä tykkäätte uudesta ulkoasusta? :)


maanantai 10. marraskuuta 2014

Syksyn ja alkutalven ihanat ja edulliset vaatelöydöt

Torstaina en sitten kerinnytkään esittelemään viime aikaisia ostoksiani, sillä edessä olikin vielä kodin siivous, pakkaaminen, ruuanlaitto ja koulutehtävät, joten siinä puoli yhdeksän aikaan huokaisin, kun kaikki pakollinen oli tehty! Sitten olikin jo aika suunnitella nukkumaan menoa, sillä aamulla kello soitti 5.45 ja matka kohti Ylöjärveä koitti.

Kaikki meni ihan mukavasti siihen asti, kunnes päästiin autolle ja oli tarkoitus lähteä ajamaan juna-asemalle.. Auton ovet jäätyi ensimmäisen kerran tänä vuonna kiinni! Minä plus jättimäinen kassi, läppäri, käsilaukku ja reilun kilsan kävelymatka lumituiskussa aiheuttivat pienoisen paniikin. Tiesin, että jos lähtisin raahaamaan niitä tavaroita, en kerkeisi ikinä junaan. Mikko kuitenkin nappasi laukun kädestäni ja sanoi, että kyllä me keritään, ja niin lähdettiin pinkomaan asemalle. Ja kyllä, kerkisin junaan ja vielä ihan hyvässä ajassa :)


Juurikin kyseisillä kengillä pääsin kipittämään lumisateeseen, mutta tulipahan samalla todistettua, että nämä Inspiren nahkanilkkurit ovat hyvinkin lämpimät ja mukavat kävellä. Sukatkaan ei kastuneet yhtään, kuten yleensä nilkkureiden kanssa tuppaa tapahtumaan :) Kengät löytyivät jokin aika sitten kauppareissulla Citymarketista ja hintaa kengillä oli 39,90e. Yleensä ostan lähinnä tarjouskenkiä, mutta nyt nilkkurit uupuivat kaapista ja ihastuin näihin välittömästi, joten mukaanhan ne lähtivät pienen harkinnan jälkeen.


H&M:ltä löytyi ihana harmaa neule, joka on edestä täynnä palmikkoneuletta ja takaa ihan sileää. Sain siskoltani lahjaksi lahjakortin, joten ostamista ei tarvinnut moneen otteeseen miettiä, tämähän on kuitenkin lahja ;) Hintaa neuleella oli H&M:n tyypilliseen tyyliin 19,95, mutta ainakin tähän asti on ollut hintansa väärti. Hieman kutittava neule tosin on, joten mielellään alla pitää jotain paitaa, mutta muuten valioyksilö kylläkin :) Myös alta pilkistävä pinkki toppi on kohtuullisen uusi hankinta Vero Modasta.


Pitkästä aikaa löysin ihanat ja hyvin istuvat farkut! Bikbokissa tarjolla oli niin normaalivyötäröistä kuin korkeavyltäröistäkin farkkua monessa eri värissä. Päätin kokeilla jotain hieman normaalista poikkeavaa ja päädyin ostamaan harmahtavat, korkeavyötäröiset farkut. Hintaa housuilla oli vain 19,95e, joten myöhemmin kävin hakemassa myös mustat samanmalliset housut, sillä Dr. Denimini alkoivat olla melko kuluneet.. Vielä niitä voi hyvin käyttää epävirallisemmissa tilanteissa (olen huono heittämään mitään pois..) :D


Viime viikolla Mekan konkurssimyynti houkutteli minut myymälään ja sata kertaa testattuani päätin ostaa nämä beiget kengät. Kovia pakkasia ne eivät kestä, mutta keväällä ja syksyllä menevät hyvin, kunhan ei ole kurakeli. Tosi mukavat jalkaan ja samaan aikaan melko arkiset, mutta nuo sivussa olevat pallukat tekevät niistä kuitenkin hitusen huomattavammat kuin perustennareista :) Hintalapussa luki 59,95, joka kassalla tipahti 23, 95 euroon, joten ei huono kauppa!


Tässä vielä harmaa neule yhdistettynä vaaleaan kauluspaitaan, jonka ostin jo joskus kesällä Ilosaarirockin aikaan kympillä Vero Modasta. Yliopistolla kuitenkin yksi tyttö käveli vastaan yllään kauluspaita ja samantyylinen neule ja totesin yhdistelmän näyttävän oikeastaan aika kivalta. Kotona piti tietenkin itsekin testata ja onhan tämä yhdistelmä päältäni blogattu jo kerran jos toisenkin.

Mikä löydöistäni on teidän suosikki? :)

P.S. Nykyisin minut löytää myöskin Bloglovinista, jonne pääsee kätevästi bannerin alla olevan linkin kautta! ( <a href="http://www.bloglovin.com/blog/12146669/?claim=9xtvpn8dyj3">Follow my blog with Bloglovin</a> )



keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Sivuluisulla kohti Joensuuta


Vihdoinkin taas blogin parissa! Viime viikot ovat kuluneet vauhdilla, kun on ollut yhtä jos toista kouluhommaa. Vapaapäivät ovat kuluneet asioiden hoitamisessa ja kodin järjestämisessä (yllättäen kaikki menee sotkuun, kun on koulussa 10 tuntia päivässä..), joten aikaa istahtaa alas ei ole kyllä kamalasti ollut. Mutta vihdoin olen täällä ja pakolliset koulujutut on hoidettu sekä mikä parasta, meillä on nyt toimiva, kiinteä netti! Ei enää pätkivää ja erittäin hidasta nettitikkua, vaan hypernopea nettikaapelia pitkin kiitävä yhteys!


Pari viikkoa sitten käytiin Mikon kanssa Ylöjärvellä viettämässä viikonloppua perheeni luona. Ylöjärvellä oli vielä mukavan syksyinen sää ja kirkkaana lauantaipäivänä lähdettiinkin käymään Pyynikin näkötornissa, jotta saadaan maistattaa paljasjalkaisella pohjoiskarjalalaisella Suomen parhaat munkkikahvit! Namnam, oli kyllä ihania! :)


Paluumatka Joensuuhun oli jotain aivan muuta kuin rentouttava bussimatka. Jyväskylässä vaihdoimme bussia ja kuljettajalla ei ollutkaan listaa nettilipun ostaneista, joten tsädää, kerrankin oli hyötyä siitä, että tulostan kaiken. Kuitilla pääsimme bussiin, mutta maksamistamme paikkavarauksista ei kyllä ollut mitään tietoa. Varkaudesta lähdettäessä alkoi satamaan lunta ja bussissa oli tietenkin kesärenkaat alla. Liusuimme sivuluisussa moneen otteeseen kuljettajan puhuessa kännykkään kyseisellä tiellä hirvivaara-alueella. Eipä hirvet muuten olisi niin paljon pelottaneet, mutta menomatkalla näimme bussin ikkunasta uljaan jättiläisen seisoskelevan tienvieressä.


Mutta ettei ihan valittamiseksi menisi, kerrottakoon, että kiireet helpottavat hetkeksi :) Eilen kävin laulukokeessa ensimmäisen kerran yläkoulun jälkeen ja ensimmäistä kertaa sain myös kunnollista ja perusteltua palautetta laulustani! Olen joutunut monesti ihmisten seuraan, jotka kovasti luulevat osaavansa laulaa paremmin kuin muut ja yrittävät lytätä muut, joten en ollut lainkaan varma omista taidoistani! Tuloksena oli kuitenkin, että laulan teknisesti oikein, kauniisti, rytmisesti ja musikaalisesti. Opettaja myös ehdotti kuoroon liittymistä, joten kyllä hymyilytti tätä tyttöä :)

Lisäksi kvantitatiivisen tutkimuksen tentti on ohi (yökyökyök, en ymmärrä, miksi opettajankoulutus ei voi olla ammattikorkeakoulussa) ja opetustuokio teknisessä työssä sekä palautekeskustelu englannin kurssista käytynä. Kaiken kruunasi se, että viikonloppuna ihanat Elli ja Reetta kävivät kylässä ja vietimme mukavan viikonlopun höpöttelyn, Mikael Gabrielin ja leivonnan merkeissä <3

Jos vain suinkin kerkiän huomenissa, luvassa olisi viime aikaisia ostoksia :)

Joko teillä syyskiireet hellittää?