SOCIAL MEDIA

tiistai 7. marraskuuta 2017

FitFarmin Bikini Challenge - hitti vai huti?

Kun vuosia sitten suunnittelin lähteväni johonkin treenivalmennukseen mukaan, googlailin paljon myös kokemuksia FitFarmista. Ja kuten voitte arvata, löysin lähinnä niitä Vauva.fi -keskustelupalstojen valituksia siitä, miten rahka tursuaa korvista ja dietti on niin pyllystä, kun sitä ei voi normaali ihminen arjessaan noudaattaa. Ainiin ja lisäksi dietin loputtua kaikki kilot tulee tuplana takaisin - ja vielä ihan itsestään, se on ohjelmoitu siihen ruokavalioon sillain!

FitFarm herättää toisissa ihmisissä todella vahvoja negatiivisia tunteita. Valmennukset mielletään lähinnä "ihmedieteiksi", joissa syödään vain parsakaalia ja kanaa eikä niillä saavuteta pysyviä tuloksia saati omaksuta uudenlaista elämäntapaa. Ajatellaan, että ruokavalio on hyvin yksipuolinen, treenit aivan älyttömiä ja että ihminen menee vain surkeampaan jamaan valmennusten aikana. Eihän kukaan nimittäin voi kieltäytyä ravintola-annoksesta naapurin koiran syntymäpäivänä tai pullasta sunnuntain kahvipöydässä, sehän on ihan luonnotonta.


Kaikista negatiivisista kommenteista huolimatta aloitin FitFarm-matkani alkuvuodesta Superdietillä ja jatkoin sitä loppukesästä alkaneella Bikini Challengella, jonka "intensiivijakso" loppui sunnuntaina. Molemmat dietit toimivat erinomaisesti eikä minulla ole niiden sisällöstä nokan koputtamista. Itse kuitenkin rakastuin ihan täysin Bikini Challengeen (BC) ja koska valmennus on niin kutsuttu jatkuva valmennus eli intensiivijaksojen välissä on myös valmennusta, päätin jatkaa hyväksi havaitsemallani tiellä. Parasta on, että yksi parhaista ystävistänikin on mukana jatkossa ja voidaan yhdessä porskuttaa eteen päin molempia innostavassa valmennuksessa!

No söinkö sitten kymmenen viikon aikana sata purkkia rahkaa ja kolmekymmentä raejuustopurkkia? En, en syönyt yhtäkään rahkaa ja raejuustoakin nautin yhteensä kahdella aterialla koko valmennuksen aikana! Miettikää, kahdella ruualla 350 ateriasta eli jos et tykkää rahkasta tai raejuustosta, niin ei tarvitse valmennuksen takia opetellakaan tykkäämään. Itse kyllä tykkään raejuustosta, mutta jotenkin en vain muistanut syödä sitä. Sen sijaan rahkasta en tykkää ollenkaan, joten hylkäsin sen suosiolla heti. Silti minulla riitti vaikka miten paljon vaihtoehtoja syömiseen ja oman viitseliäisyyden mukaan pystyi toteuttamaan ihan todellisia gourmet-aterioitakin!

Arjessa suosittiin helppoja ja yksinkertaisia ruokia ilman sen suurempia kikkailuja. Määrät oli helppo mitata valmiiksi muovirasioihin ja napata mukaan aina töihin lähtiessä - ja mikä parasta, ruokaa ei tarvinnut tehdä joka päivä! Viikonloppuisin saatettiin joskus panostaa hieman enemmän ruuanlaittoon ja tehtiin muun muassa pihvejä lohkoperunoilla, täytettyjä uuniperunoita ja erilaisia pizzoja. Mihinkään ruokaan en ehtinyt kyllästyä kymmenen viikon aikana ja vaihtoehtoja olisi ollut reseptipankissa vielä ihan mielettömästi, mutta niitä voi sitten kokkailla myöhemmin. Lisäksi kahden viikon välein vaihtuvat ruokavalio-ohjeet antoivat paljon mahdollisuuksia vaihteluun ja uusien reseptien kokeilemiseen.

Treenitkin sai valita ihan omien aikataulujen, kiinnostuksen ja käytettävissä olevien puitteiden mukaan ja jokaiselle löytyi varmasti sopiva treeniohjelma. Itse kävin salilla ja tein toiminnallisia treenejä sekä lenkkeilin kävellen. Saliohjelmat ja toiminnalliset treenit päivittyivät valmennuksen aikana useasti eli samaa ohjelmaa ei tarvinnut puurtaa kymmentä viikkoa. Jalkapöytieni nivelsiteet venähtivät valmennuksen 8. viikolla, jolloin jouduin unohtamaan osan treeneistä hetkeksi, mutta tuloksia tuli silti, joten ei se kauaa menoa hidastanut.

Itselleni huippujuttu oli myös todella aktiivinen ja tsemppaava Facebook-ryhmä, jossa meitä treenaajia oli ihan älytön määrä! Facebookissa sai paljon vertaistukea, siellä pystyi jakamaan omia kokemuksiaan, kyselemään vinkkejä ja seuraamaan muiden kehitystä. Ja tietenkin kuuntelemaan valmentajan vinkkejä ja tsemppejä! Verrattuan Superdiettiin BC:llä on paljon someaktiivisempia ihmisiä ja miusta on ihanaa, että valmentaja on niin konkrettiisesti mukana tekemisessä niin somessa kuin valmennuksen omalla foorumillakin. Apua saa aina ja Satu on kyllä huikea nainen!

Millaisia tuloksia sitten tuli? Ensimmäisen viiden viikon aikana ei oikeastaan tapahtunut juuri mitään ja mietinkin jo monesti, että teenkö jotain väärin, vaikka noudatan ohjeita 100 prosenttisesti. Valmennuksessa on eri ryhmät eri tavotteille (esimerkiksi haluatko kasvattaa lihasta vai kiinteytyä) ja siirryinkin "tiukimmasta" ryhmästä seuraavaan diettiryhmään, jolloin muutosta alkoi tapahtua ihan rytinällä! Olihan sitä muutosta tapahtunut varmasti koko ajan, mutta näkyvät muutokset alkoivat viikon viisi jälkeen. Kropalla kesti varmasti aika kauan käynnistyä, sillä olin syönyt kesän kyllä ihan miten sattuu.

Koska luvut kiinnostavat varmasti kaikkia, laitetaan niitä nyt hieman tulemaan. Onnekseni muutokset näkyvät myös peilissä ja lempparifarkutkaan eivät aiheuta enää jenkkakahvoja, joten tästä on hyvä jatkaa eteen päin suurella innolla! Kävin myös kehonkoostumusmittauksessa valmennuksen alussa ja valmennuksen lopussa ja liitän myös niiden tiedot mittojen perään.

Paino: -5,1kg
Vyötärö navan kohdalta: -16cm
Lantio: -6,5cm
Reidet: -2cm/jalka
Rasvaprosentti: -5,1 %-yksikköä (alun mittaus saattaa heittää hieman olosuhteista johtuen, mutta ei kuitenkaan ihan älyttömästi)
Viskeraalinen rasva: -1


Olin myös todella iloinen siitä, että lähes kaikki pudottamani kilot olivat lähteneet rasvasta ja pelkästään keskivartalosta oli humpsahtanut 3,5 kiloa rasvaa! Itse olen tyytyväinen tuloksiin ja toivon, että kehitys jatkuu hyvänä, sillä huolimatta pudonneesta rasvaprosentista, rasvaa olisi vielä polteltavana, mutta ei onneksi läheskään niin paljoa kuin ennen valmennusta.

Millaisia tunteita FitFarm teissä herättää? Entä millaisissa valmennuksissa itse olette olleet mukana ja voitteko suositella niitä? :)

7 kommenttia :

  1. Huikeat tulokset, hyvä sinä! En ole ollut mukana valmennuksissa, mutta mielenkiinnolla seuraan salitreenien vaikutusta kroppaani.

    VastaaPoista
  2. Tuo bikini challenge valmennus kuulostaa kyllä todella hyvältä, ja kyllähän nuo tuloksetkin sen jo kertovat! :) Monesti ihmiset tuntuvat kuvittelevan, että dietillä kuuluisi syödä vaan sitä kanaa ja parsaa sekä mättää purkkitolkulla maitorahkaa, mutta ei se onneksi mene ihan niin :D Itse tykkään käyttää melko paljon mausteita, joiden avulla terveellisestäkin ruuasta saa todella maistuvaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot niin oikeessa mausteiden suhteen! :) Alkaa ihan perus ruskistettu jauhelihakin maistua hyvältä, kun heittää sekaan vähän valkosipulia tai chiliä <3

      Poista
  3. Vau mikä ero vyötärön ympäryksessä! :O Tuloksia on selkeästi tullut, ei voi muuta sanoa. :)

    VastaaPoista
  4. Huh mikä ero tuossa vyötärön ympäryksessä! Wau! Tää oli tosi hyvin tehty postaus, ja tykkäsin tästä tosi paljon! :) Tuli myös just oikeaan aikaan, kun just joku päivä mietin itsekin alustavasti jotain tän tyylistä, niin tästä sai hyvin tietoa irti.
    Ihanaa joulua Emma! ♥

    www.hennam.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)