SOCIAL MEDIA

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Joululahjakriisi ja uusi löytö


Joululahjashoppailu part 2 sai mut ymmärtämään, ettei se homma olekaan niin hauskaa.. Ensinnäkin ensimmäisenä eksyin BikBokiin ja vaikka en sieltä ihan hirveän usein ole mitään ostanutkaan, nyt tietenkin raahasin kauhean kasan vaatteita sovituskoppiin.. Onneksi siitä pinkasta ei lopulta löytynyt juuri mitään käyttökelpoista mustaa, pitkähihaista peplum-paitaa lukuunottamatta. Paita ei ollut hinnalla pilattu, joten päätin, että voin ostaa sen, koska en edes muista, milloin olisin viimeksi shoppaillut vaatteita :D

Kuvaaminen hämärässä, kamera pöydällä ja itselaukaisin päällä ei tuottanut onnistuneita otoksia, joten kuvaa paidasta tulee myöhemmin, kun viikonloppuna siskoni voi napsaista asukuvan :) Netistä löytyi kuitenkin kuva paidasta, mutta mustana. Itse päädyin hämmästykseseni violetihtavaan väriin. Mietin, onko se riski valinta, koska en oikeastaan omista sen värisiä vaatteita, mutta sitten muistin päätin kuitenkin kokeilla.



Samalla kun metsästin kuvaa uudesta paidastani, löysin myös toisenlaiset peplumhelmaiset paidat, jotka saattaisin ostaakin, jos jossakin kaupassa vastaan tulisivat! Tykkään ihan hirmuisesti noista yläosan koristeista ja yläosan kaksiosaisuus on kiva keksintö! Kokeilin oikeastaan juuri paitaa, jossa oli kaksiosainen yläosa, mutta paidan hihat olivat jotenkin hassut, jonka ansiosta pusero ei asettunut nätisti, joten se jäi sitten Last change -tankoon.


Koska olin jo valmiiksi turhautunut kotiin tullessani, sillä en ollut löytänyt joululahjoja, päätin tehdä opintosuunnitelmani loppuun. Sivuainevalintaa oon kerennyt miettimään tässä jo kerran jos toisenkin ja nyt päädyin laittamaan suunnitelmaani alkukasvatuksen, hallintotieteet ja suomen kielen. Suomen kieli kuitenkin lyhennettynä versiona, koska kirjallisuudelle sanon, että ei kiitos :D En siis saa pätevyyttä opettaa äidinkieltä yläkoulussa, mutta sehän ei minua haittaa, koska luulen, etten kovinkaan helposti tule myöskään yläkouluun astumaan..

Lopputulos opintosuunnitelman tekemisen kanssa oli se, että lähetin sen amanuenssille täynnä punaisia numeroita, joista en tajunnut yhtään mitään. Kone väitti, että minulla oli 201 opintopistettä ja itse en kyllä moisia lukuja saanut kerättyä mistään. Nojaa, nyt se on amanuenssin huoli selittää, mitä olen mennyt tekemään väärin :P



Koulojutut sikseen. En ole kertonut, että olen nykyään postityöntekijä! Reilun kuukauden olen käynyt muutamina iltoina viikossa lajittelemassa postia ja nyt tuntuu, että homma alkaa pikkuhiljaa sujua! :) Mutta ihan mahtavaa olla pitkästä aikaa myös töissä! Eikä se ole niin rankkaa, kun kaikki väittävät; koulu ja työ mahtuu ihan hyvin samaan päivään ja vapaa-aikaakin jää vielä hyvin :)

Loppuun pyytäisin, että mikäli sinulla on ideaa, mitä voisi ostaa äidille joululahjaksi, kerro ihmeessä! Ehdotukset isälle, kummisedälle sekä mummuille ovat myös tervetulleita!! :)


-Emma-

Ps. Jos joululahjaideat ovat vähissä, kannattaa mennä käymään täällä, koska sieltä voit voittaa joululahjan itsellesi tai kaverillesi! :)
tiistai 26. marraskuuta 2013

Viron matka :)

Nyt on luvassa lomafiilistelyä, sillä noin kuukausi sitten piipahdettiin äitini, siskoni ja kaverin kanssa Virossa parin päivän verran. Kaikki muut olivatkin maassa viettäneet aiemmin enemmän tai vähemmän aikaa, mutta oma Vironmatkailuni oli kyllä rajoittunut pikaiseen visiittiin sataman kauppakeskuksessa viime kesänä, joten paljon oli uutta nähtävää!



Itselleni reissusta koituikin matkustamista ihan yllin kyllin, kun ensin matkasin Joensuusta Ylöjärvelle, sieltä Helsinkiin, Tallinnaan ja parin päivän päästä takaisin samaa reittiä. Hauskaa meillä joka tapauksessa oli ja oli ihana päästä rentoutumaan ihanien naisten kanssa, kun kaikki kouluhössötys alkoi tuntua rankalta ja erittäin tylsältä. Ja tälläkin hetkellä kyllä jonkinlainen hotelliloma kelpaisi; ei tiskiä, ei sängynpetausta, ei pakko tehdä yhtään mitään! :D


Omasta hotellistamme ei löytynyt kamerasta kuvaa ulkoapäin, joten Virusta otettu kuva saa nyt toimia kuvituksena. Majoituimme siis Tallink City Hotellissa, joka oli lyhyen kävelymatkan päässä satamasta, aivan keskustan tuntumassa. Kaupat ja vanhakaupunki olivat lähettyvillä ja niihin oli helppo kulkea hotellilta. Olin erittäin tyytyväinen hotelliin, aamupala oli erittäin kattava, huoneet siistejä ja palvelukin pääosin hyvää. Hieman kieliongelmaa oli yhden naisen kanssa, mutta muuten selvittiin hyvin. Lisäksi hotellihuoneemme ikkunasta satoi sisälle, kun rankkasade iski. Onneksi vain tiputtelemalla ja leveälle ikkunalaudalle, mutta hyvällä englannillani koitin sitten palautelappuun asiasta jotain sopertaa :D






















Kävimme kiertelemässä vanhassakaupungissa ja äitini kanssa sitten päädyttiin ensimmäisenä ruokakauppaan, loistava shoppailupaikka! Tosin se olikin aivan mielettömän hyvä löytö, koska sain sieltä mansikkasiirappia! Suomessa en ole löytänyt yhtäkään kauppaa, joka sitä myisi ja voin sanoa, että olen kyllä etsinyt :D Miksi se sitten on niin mahtava tuliainen? Join kerran risteilyllä drinkin, jossa oli juuri kyseistä mansikkasiirappia, limeä ja spriteä ja se oli järjettömän hyvä yhdistelmä! Sittenhän sitä siirappia oli saatava kotiinkin :D

Toinen tuliainen reissusta ovat asukuvassakin näkyvät farkut. Vero Modasta moiset löytyivät ja tulivat tottatotisesti tarpeeseen, koska edellisten taskuissa alkoi olla puhelimen jäljiltä jo ihan kiitettävän iso rispaantunut alue.. :D Uusissa farkuissa onkin sitten niin pikkuruiset taskut, ettei niihin nämä tämän päivän puhelimet edes mahdu!


Kaupunkijuna! En ole vielä koskaan moisessa istunut, vaikka Tampereen päässäkin kerran yritettiin sellaiseen mennä tuloksella, että juna ei juuri kyseisenä päivänä kulkenutkaan.. Tallinnan pikkukujilla pääsimme kuitenkin kiertelemään vaivattomasti kaupunkijunan avulla. Vaikka en oikeastaan pidä Tallinnasta kaupunkina, se on jotenkin rupsahtaneen ja erittäin vanhan oloinen, oli ihan hauska nähdä uusia maisemia ja kierrellä paikoissa, joihin ei jalkaisin olisi tullut lähdettyä :)


Tässä on kuitenkin keksintö, jollaisen voisi Tallinnan katukuvasta tuoda Suomeenkin! Sekunnit kuluivat vihreän valon palaessa, että suojatielle astuessa tiesi, kannattaako katua lähteä vielä ylittämään vai ei. Ei ainakaan tarvinnut arvailla :D


Kävimme syömässä Vapiono nimisessä ravintolassa, joka olikin itselleni aivan uudenlainen tapa pitää ravintolaa pystyssä. Astuessamme sisään ravintolaan, saimme luottokortin kokoiset kortit, joille oli tarkoitus kuitata kaikki ostokset, joita ravintolassa teimme. Ruokalistat piti itse hakea tiskiltä ja kun haastava valinta pizzan, salaatin, keiton ja pastan välillä oli tehty, marssittiin tiskille kertomaan tilaus ja leimattiin korttia. Mukaan saimme hälyttimen, joka alkoi kovaäänisesti täristä, kun ruokamme oli valmiita (tällaisia taitaa Suomessa olla lähinnä joissain Hesburgereissa) ja ne tuli itse hakea tiskiltä. Ihan hauska keksintö sinänsä ja se näytti toimivankin ihan moitteettomasti. Paikka oli ääriään myöten täynnä, mutta ruokakin oli erittäin hyvää!


Illalla olin jo ihan nukuksissa, joten päätimme lähteä ulos hieman piristymään. Tietenkin siellä oli jo niin kylmä, että siskoni kavereineen häipyi nopeasti ohuissa nahkatakeissaan sisälle lämmittelemään, mutta äitini kanssa jäimme vielä kuvailemaan ja nauttimaan raittiista ulkoilmasta :)

Reissu oli kyllä aivan mahtavasti onnistunut ja se antoi ihan uutta virtaa taas opiskeluun! Tällä hetkellä ei muuta voikaan todeta, kun että onneksi kohta on taas loma ja pääsee rentoutumaan! :D

-Emma-
maanantai 25. marraskuuta 2013

Joululahjashoppailua

Ihan älyttömän pitkä aika kulunut siitä, kun oon viimeksi päässyt kirjottelemaan! Tänään kuitenkin olen päivitellyt blogin ulkoasua ja kasannut uuden bannerin, joten eiköhän nyt ole sitten postauksen paikka.


Tänään pääsin shoppailemaan joululahjoja! Tykkään siitä hommasta ihan hirveesti, vaikka tälläkin kertaa jäi vielä paljon ostamatta :D Siinä toisaalta on se hyvä puoli, että sitten saa lähteä uudestaan ostoksille!! Omituisinta kuitenkin oli ehdottomasti se, että keksin ensimmäisenä lahjan miespuolisille rakkailleni. Yleensä oon aivan pihalla vielä aivan liian lähellä joulua siitä, että mitä ostaisin, koska miehille on yksinkertasesti mun mielestä hirmu hankala ostaa lahjoja :D

Ennen oon ajatellu, että on helppo keksiä lahjoja esimerkiksi siskolle ja äidille, koska nekin on naisia ja luonnollisesti tiedän, mistä itse tykkäisin. Tänä vuonna kuitenkin ongelmaksi näyttää muodostuneen se, että oon sulkenu silmäni kaikelta kivalta, jotten sortuisi ostelemaan mitään ylimäärästä vaan koittaisin vähän säästääkin rahaa. Nyt kun multa sitten kysyttiin, mitä haluaisin lahjaksi, tulikin paniikki, kun en ollut pahemmin ajatellut asiaa!


Tykkään joulusta hirmusesti ja oon kuulemma liian ajoissa joulukynttelikköni kanssa, mutta höpönlöpön, kyllä niitä jo näkyy ikkunalla jos toisellakin! Tosiaan tarkoitus oli yhtenä iltapäivänä käydä ostamssa joulukynttelikkö, koska kaveri vinkkas, että ne on nyt edullisia. Juu, 7,95 euroa maksava kynttelikkö ei ollut kallis, mutta sen takia piti ostaa vielä 13 euron jatkojohto, joten se siitä kynttelikön edullisuudesta :D Pääasia kuitenkin, että on tunnelmallista! :)

Tosin, vaikka kuinka tykkään joulusta, tänään shoppailemassa ei ollut mukava kuunnella vielä joululauluja! Marraskuu on liian aikaista niiden soittamiseen :D


Ja lisää omituisia asioita: ostin tänään valmiit joulukortit! Koskahan viimeksi tällainenkin ihme on tapahtunut. Nyt vaan tuntuu, ettei viitsi ruveta askartelemaan kauheaa kasaa kortteja ja siks toisekseen tulee edullisemmaksi lähettää tavalliset kortit, koska joulupostimerkit on halvempia :D Ja korttejakin sai Tiimarista kymmenen kappaletta eurolla, joten pakkohan se oli sitten sortua!

Koulusta sen verran, että kohta on orientoiva harjoittelu suoritettu alakoulussa ja sitten mulle tuleekin älyttömän pitkä vapaa. Ensi tiistaina olisi tarkoitus lähteä Ylöjärvelle moikkaamaan perhettä ja kavereita. Samoin joulun ja uuden vuoden olen ajatellut viettää Ylöjärven päässä, joten kyllä nyt tulee korvattua sitten viikonloppuja, jolloin ei ole tullut sinne päin lähdettyä! Ja vielä tärkein asia, saan tänä jouluna elämäni parhaan joululahjan, koska tänään jäljellä 24 päivää inttileskeyttä!