SOCIAL MEDIA

torstai 13. maaliskuuta 2014

Ostoksia ja täpäriä tilanteita

Tiistaina pääsin pitkästä aikaa shoppailemaan!! Huomasin kylläkin, että musta on tullut ilmeisen huono shoppailija :D Sovitin yhtä jos toistakin vaatetta, mutta harva tuntui hintansa arvoiselta, ja mun tarkotus kun oli vähän uudistaa vaatekaappia, kun pääsin isompaan kaupunkiin ostostelemaan. Mukaan tarttui kuitenkin ainoastaan Gina Tricotin ihanaakin ihanampi pitsipaita, näyttävä koru ja aurinkolasit. Noh, ainakin rahaa säästyi!


Tällainen vaaleanpunainen pitsipaita kiikkui melkein heti oven vieressä Hämeenkadun Ginassa. Löysin jokin aika sitten Marikan blogista kyseisen paidan mustana ja rakastuin siihen heti! Aika harvoin tilaan yhtään mitään netistä, etenkään vaatteita, mutta päätin ottaa kuitenkin riskin ja naputtelin tilaukseni mustasta pitsipaidasta Ginan nettisivuille. Vähän ajan päästä sieltä tulikin ilmoitus: Tilauksesi on lähtenyt meiltä tänään! -- Tuotetta ei toimitettu, koska se on loppuunmyyty. Tuotetta ei jälkitoimiteta. Ihmettelin kovin ristiriitaista viestin sisältöä, mutta kyllä se paita postiluukusta kuitenkin kolahti muutaman päivän kuluttua :)

Arvelin aluksi, että viitsinkö ostaa kaksi samanlaista paitaa ja onko vaaleanpunainen vähän liian imelä väri päälle puettavaksi, mutta kaverini kovasti ylipuhui ja sai mut lopulta ostamaan tämän hattarapaidan! Nyt vain kesäkelejä odottelemaan, josko sen saisi pukea päällensäkin jonain aamuna :)


Koru löytyi Ur&Penn:stä vain kolmella eurolla! Arvelin, että nopeastihan se muuttaa värinsä punertavaksi, mutta toisaalta jos se nyt jonkin aikaa kestäisi hopeanvärisenä, olisin iloinen! :) Siellä oli tosiaan jokin korujen alennusmyynti ja tämän tyyppistä korua laatikoistani ei vielä löytynytkään, joten se oli ikään kuin pakko saada! :D

Täpäristä tilanteista sen verran, että huomaa joutuneensa suurkaupunkiin, kun siirtyy Joensuusta Tampereelle! Totta kai tuntuu, että Tampereella on ihan hirveästi ihmisiä ja liikennettä muutenkin, kun vertaa Joensuuhun, mutta en sentään muistanut, että täällä ajetaan niin röyhkeästi punaisia päin - ja vieläpä ammattiautoilijat! Odoteltiin liikennevaloissa kaverini kanssa Hämeenkadun ylitystä ja valojen vaihtuessa vihreiksi, katsahdin vanhasta tottumuksesta vasemmalle päin - ja onneksi katsoin! Sieltä vaan vilahti paikallisbussi hirmuista vauhtia meidän ohi! Onneksi oltiin ainoat sillä puolella katua, koska voin vain kauhulla kuvitella, miten joku pikkulapsi olisi valojen vaihtuessa lähtenyt kävelemään tien yli!


Katso ensin oikealle, sitten vasemmalle JA VIELÄ KERRAN OIKEALLE! Toinen läheltäpititilanne kävi tänään, kun olin menossa lääkäriin. Ajelin alle neljääkypmppiä neljänkympin alueella ja yhtäkkiä vasemmalta tulee auto mun eteeni! Mietin jo, onko liikennejärjestelyt muuttuneet, mutta kyllä siellä kolmio ihan oli paikallaan, eikä pitänyt olla mitään epäselvyyttä, kuka väistää ja ketä. Eihän siinä auttanut kuin painaa jarrut pohjaan, ettei mene siskon auto muussiksi! Harvoin painan torvea, mutta siinä tärinässä kyllä tuli sitäkin painettua ja jalat tutisi vielä pitkän aikaa, kun pääsin autosta uloskin!

Olkaa siis varovaisia siellä liikenteessä! :)

Nyt lähden kokkaamaan vähän ruokaa nälkäisille kanssasyöjille :)

-Emma-

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Ostamisen vaikeus!

Heippa! :) Tulin koneelle esitelläkseni uuden ripsivärini teille, joka on pelästyttänyt ja yllättänyt mut täydellisesti, mutta sitä ennen kuitenkin jumiinnuin vastaamaan erääseen kyselyyn, josta sainkin vielä lisämateriaalia postaukseeni. Taidan kuitenkin ensin esitellä sen ripsarin :)


Tällainen Lumenen Blueberry Volume Mascara löytyi ihan Citymarketin meikkihyllystä. Aiempi ripsarini oli samanmerkkinen ja luulin ostavani nytkin ainakin melkein samanlaisen, mutta totuus oli hieman toinen. Olin tietenkin unohtanut ottaa vanhan ripsarini mukaan tai edes sen tiedot ylös, joten seiskoselin hyllyn edessä kaksi ripsaria käsissäni ja mietin, kumpikohan nyt sitten olisi parempi.

Toinen vaikutti melko tavalliselta ja tämä ostamani lupasi pidemmät ripset. Hinta oli kuitenkin sama, joten ajattelin, että kai samalla hinnalla voi sitten ottaa "pidemmät ripset" ja naureskelin vielä mielessäni, että eiväthän nämä koskaan oikeasti toimi! Hupsista vaan, kyllähän se toimiikin! :D Laitettuani sitä ensimmäisen kerran ripsiini, järkytyin totaalisesti, koska ripset näyttivät todella paljon pidemmiltä!

Toivuttuani alkujärkytyksestä, aloin oikeastaan tykätä siitä :) En ole mikään supermeikkaaja, vaikka joskus onkin kiva panostaa oikein kunnolla! Olen kuitenkin jo pidemmän aikaa harmitellut sitä, että ripseni näyttävät kovin lyhyiltä ja pohdin jopa niiden kestovärjäystä, josko väri silloin ulottuisi ihan ripsien päähän asti. Ripsien pidennyksetkin ovat käyneet joskus mielessä, mutta opiskelijabudjetilla ne ovat liian kallit ja koska löysin tämän uuden ihanuuden, voin kuopata aiemmat suunnitelmani, tämä hoitaa hommansa loistavasti! :)


Sitten astetta vakavampaan aiheeseen, joka sekin liittyy kuluttamiseen :) Sain sähköpostiini kyselyn, jossa kyseltiin muun muassa kulutustottumuksistani, onko tuotteiden alkuperällä minulle väliä, maksaisinko enemmän Luomu- tai Reilun kaupan tuotteista ja niin edelleen. Niin hieno asia kuin kaunis luontomme onkin, en ole mikään kierrätyksen edelläkävijä, luomutuotteiden ostaja tai tuotteiden alkuperiä juurikaan ajatteleva ihminen.

En voi edes selittää kulutustottumuksiani sillä, että olen opiskelija ja käyn osa-aikatyössä, koska tottumukseni olivat ihan samanlaiset jo ennen opiskeluaikaa! Ruokakaupassa kiinnitän huomioni tuotteen hintaan, koska ostamalla halvempia merkkejä, säästää oikeasti kymmeniä euroja. Veikkaan myös, että halvempien merkkien tuotteet eivät ole sen huonommin tuotettuja kuin kalliimpienkaan merkkien, halvemmat merkit voivat olla esimerkiksi ketjujen omia tuotteita, jolloin niin korkeaa hintaa ei tarvitse kiskoa. Ainoa, missä ajattelen tuotteen laatua, ovat lihatuotteet. Emmin ehkä hieman enemmän ostaa pakattua lihaa, joka ei ole tunnetun merkin pakkaamaa kuin, että paketin kyljessä olisi jonkin suomalaisen yrityksen leima. Mutta miksi, sitä en osaa sanoa, syönhän ulkomaanmatkoillakin paikallista lihaa! :D 


Jos sitten mietitään shoppailua, jossa kulutuksen kohteena ovat vaatteet, asusteet, meikit ja muut mukavuudet, en tutki "Made in X"-lappuja oikeastaan koskaan. Ostan sellaisia vaatteita, joista itse pidän ja jotka sopivat budjettiini :) En tietenkään kannata esimerkiksi lapsityövoiman käyttöä tai puoli-ilmaisia tuotantotapoja, mutta en usko, että yksinäni pystyn asioita muuttamaan. Kaikki eivät kuitenkaan lähde tukemaan näitä aatteita, joten "ei se yhteiskunta sillä tavalla pyöri, että yksin yritetään, se on turhaa".

Varmasti siellä on nyt monia, jotka ajattelevat minun olevan täysin vastuuton ja tulevaisuutta ajattelematon ihminen, mutta ehkäpä minustakin vielä jonain päivänä tulee "vastuullinen kuluttaja", ainakin toivon sitä! Tällä hetkellä ajattelen kuitenkin hengissä pysymistä ja rahojen riittämistä opiskeluun ja elämiseen :)

Mitäs mieltä olette tällaisesta hieman vakavammasta postauksesta? :)

-Emma-
lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naistenpäivän kuulumisia

Ylöjärvellä ollaan, pitkästä aikaa! :) Viikko on mennyt vauhdikkaasti tentteihin lukiessa, töissä ja koulussa. Joka aamu pomppasin pystyyn 6.55, joka on tällaiselle aamu-uniselle aivan liian aikaisin! Keskiviikon tenttiin lukeminen oli kuitenkin otettava vakavasti, ja koska iltapäivät ja illat kuluivat töissä, oli aloitettava heti aamusta. Myönnän, otin pari kertaa sellaset tunnin päiväunet, että jaksoi taas keskittyä.. :D Nyt tentit on ainakin vähäksi aikaa ohi, joten enää täytyy pari portfoliota vääntää ja sitten voi hengähtää hetken ennen seuraavia tenttejä. Onneksi se koulu loppuu tai ainakin vähenee ihan kohta!!

Eilen matkasin VR:llä Tampereelle ja sieltä kotiin Ylöjärvelle. Siskoni ja hänen kaverinsa olivat tulleet minua asemalle vastaan, mutta olin lähtenyt niin nopeasti kipittämään kohti bussipysäkkiä, etten ollut huomannut heitä laisinkaan! Tosin, asiaa saattoi edesauttaa, että he seisoivat kaiketi myös väärällä laiturilla :D Päästiin kuitenkin kaikki ajoissa bussiin ja kotimatka alkoi :)


Iltasella poikkesin vielä mummuni ja kummisetäni luona, mutta alkoi kyllä väsyttää rankan viikon jälkeen niin paljon, että Emma-gaalan (lue nimikkogaalani) jälkeen piti painua pehkuihin, ja kyllä se uni maistuikin! Tämä päivä onkin kulunut perheen kanssa monissa merkeissä ja on ollut tosi ihana nähdä heitä monen kuukauden jälkeen! <3 :)

Iltapäivällä lähdettiin testaamaan siskoni autoa, joka odottaa vielä varastossa siskoni ajokortin saamista, mutta onneksi tällainen hovikuljettaja saapui autoa ulkoiluttamaan ;) Auto oli tosi hyvä ajaa ja olikin ihana päästä huristelemaan pitkästä pitkästä aikaa! :) Aurinko paistoi, oli lämmin ja lähes kaikki lumikin oli sulanut, joten ajelukeli oli mitä mainioin! Ja naistenpäivää juhlistettiin siskoni kanssa kermamunkeilla absilla, täydellinen syy herkuttelulle ;D


Asukuvaakin ehdittiin räpsimään, kun Elli suostui kuvaajaksi :) Päältä löytyy siis Onlyn neule, Dr. Denimit ja saapikkaat Sokokselta :) Nyt alkaa olla (ainakin Etelä-Suomessa) ihan viimeiset saapikaskelit, joten vielä ne piti jalkaan laittaa! Onneksi Joensuussa on vielä sen verran talvista, että kyseiset kengät pääsevät ulkoilemaan vielä useasti :D Lisäksi punainen koru on ostettu joskus Bijou Brigittestä muistaakseni :) Se on ehkä hitusen lapsenomainen kaikkine isoine palloineen, mutta välillä se tuo ihan kivaa vaihtelua perinteisempiin koruihin.

Mitenkäs teidän naistenpäivä on sujunut? :)

-Emma-
lauantai 1. maaliskuuta 2014

Raatamista ja rentoutumista

Ja niinkun viimeksi vannoin, että blogihiljaisuus on takanapäin.. Aika vain katoaa jonnekin ja aina kun tulee ajatelleeksi, että blogikin pitäisi pistää ajan tasalle, kello on niin älyttömästi, että on pakko jo mennä nukkumaan, että jaksaa taas aamulla nousta.

Tää kevät tuntuu jotenkin älyttömän koulupainotteiselta; pitkiä päiviä, hirveästi portfolioita, työraportteja, tenttiin lukemista ja ihan vain pakollista läsnäoloa. Lisäksi töissäkin on (onneksi!) pitänyt kiirettä ja oon päässyt ihan kunnolla työskentelyn makuun. Nyt alkaa jo tuntua siltä, että olen ihan hyödyllinen työntekijä ja osaan tarvittavat hommat :D



Viime päivät olen viettänyt tiiviisti tenttikirjojen parissa ja tuntuu, että kaikki aika on mennyt vain lukemiseen. Yritän kuitenkin lohduttautua ajatuksella, että ensi viikon jälkeen saa hetkeksi unohtaa koulustressin, kun kaksi tenttiä on takana ja seuraavat vasta pidemmän ajan päästä.

Viime viikonloppuna pääsin rentoutumaan poikaystäväni kanssa mökille, Kolin kauniisiin maisemiin. Sen lisäksi, että en ollut koskaan kävellyt järven jäällä ja olin aivan paniikissa, mahtaako se sortua, stressasin myös, täyttyykö mökki häkällä, jos lämmitys jotenkin epäonnistuu. Kyllä siinä koeteltiin toisen hermoja, kun esitin noin neljä kysymystä minuutissa :D

Kuitenkin kaikki onnistui loistavasti ja päästiin lauantaina oikein laskettelemaan! Se olikin ensimmäinen kerta melkein kolmeen vuoteen, mutta vielä oli taito hyppysissä. En ollut koskaan aiemmin käynyt Kolilla ja laskin ensimmäisen laskun omin nokkineni, jonka seurauksena seisoin keskellä rinnettä katsellen joka suuntaan, että missäköhän mahtoi olla se loiva rinne, jota piti tulla alas.. Riskillä sitten oli valittava joka suunta, alaspäinhän pääsee aina, keinolla tai toisella :D


Ihanat maisemat rinteissä todellakin oli ja harmittikin, että järkkärin kanssa laskeminen on täysi mahdottomuus, koska niin paljon kauniita ja talvisia maisemia jäi ikuistamatta!

Talviset maisemat vaihtuvat kuitenkin kohta vihertäviin nurmikenttiin ja ruskeisiin puunoksiin, koska ensi viikonloppuna suuntana olisi pitkästä aikaa Ylöjärvi! :) Kaksi kuukautta on jo vierähtänyt edellisestä visiitistä kotopuolessa ja se on mulle ihan älyttömän pitkä aika, alkaa olla kauhea ikävä perhettä ja kavereita! <3 Nyt asia kuitenkin korjaantuu, kun pääsen juhlimaan isin 50-vuotisjuhlia ja vierähtääpä vielä koko seuraava viikkokin Etelä-Suomen maisemissa :)


Lasketteluteema sopikin hyvin postaukseen, koska huomenna on laskiaissunnuntai, jonka pitäisi tietää jonkinlaista mäenlaskua ja laskiaispullia, mutta omalla kohdallani se taitaa tarkoittaa jäljellä olevien sivujen laskemista tenttikirjoista.. Ja niitä pullia!

-Emma-